Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med pistasch och pekannötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En härligt kladdig kaka med pistasch och pekannötter! Kan det bli godare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och smält den med smöret i en kastrull under omrörning.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vetemjöl, pekannötter och chokladblandningen.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º cirka 17 min. Låt kakan svalna i formen.
  4. Smält chokladen till glasyren tillsammans med grädden i en skål över sjudande vattenbad. Bred glasyren över kakan och strö över grovhackade pistaschnötter. Låt kakan stå kallt ett par timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.
  5. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.