- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En härligt kladdig kaka med pistasch och pekannötter! Kan det bli godare?
Instruktioner
- Hacka chokladen och smält den med smöret i en kastrull under omrörning.
- Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vetemjöl, pekannötter och chokladblandningen.
- Häll smeten i en bakpappersklädd pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º cirka 17 min. Låt kakan svalna i formen.
- Smält chokladen till glasyren tillsammans med grädden i en skål över sjudande vattenbad. Bred glasyren över kakan och strö över grovhackade pistaschnötter. Låt kakan stå kallt ett par timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.
- Mums!
Publicerat den
27 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar