Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk älgstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fin bjudmat när man väntar besök Serveras helst till potatisgratäng och tex kokta grönsaker som ätor och morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn steken i stekpanna. Skiva vitlöken och låt den bryna med på slutet. Salta och peppra. Klyfta den gula löken och lägg i , slå på vatten och kalvfond. Låt sedan steken försiktigt koka tills den är mör. Späd med mera vatten om det skulle behövas.
  2. Skär steken i tunna skivor, sila av skyn och red med mjölk. Späd med grädde till en god sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.