Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk bulgursallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man kan naturligtvis använda vilka grönsaker man vill. Servera med sallad till, en vanlig blandad grönsallad. Eller ha som tillbehör på buffé istället för den feta kladdiga potatissalladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kokande vatten över bulgurn. Låt stå 15 minuter under lock.
  2. Tillsätt tomatpuré och knåda in den i grynmassan med handen.
  3. Pressa eller finhacka vitlöken. Tillsätt den med olivoljan, ev mynta och salt och rör om.
  4. Finhacka tomater, grön paprika och gurka. Blanda ner. Tillsätt även finskuren persilja och lök och rör om.
  5. Ringla saften av 1 citron över salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.