Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk rabarbergelé

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En gammal goding, läckert och gott! Servera med vispad grädde...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rabarber med socker och vatten 10 – 15 min.
  2. Slå upp i silduk och låt den självrinna.
  3. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 min.
  4. Hetta upp saften, smaksätt med citron. Fiska upp gelatinet och låt det smälta i den heta saften. Ta den av värmen och fortsätt röra då och då till den tjocknar.
  5. Slå upp i vattensköljd form och ställ i kyl över natt.
  6. Doppa formens undersida hastigt i hett vatten och vänd upp gelén.
  7. Ställ genast i kyl så den stadgar sig.
  8. Rosta mandelflis i torr stekpanna och garnera.
  9. Vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.