- Serverar: 5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Den absolut godaste blåbärspajen jag smakat!
Instruktioner
- Lägg de frysta blåbären i en pajform. Strö socker och potatismjöl över blåbären och rör runt med en sked.
- Smält smör i en kastrull, blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Blanda ner mjölblandningen i det smälta smöret och rör runt tills allt blandat sig väl och du fått en tjockare "deg".
- "Bred" mjölblandningen över blåbären och grädda i 200 grader i ca 25 minuter eller tills pajskalet blivit gyllenbrunt. Du behöver inte bred blandningen perfekt jämnt över blåbären, låt det bli lite luckor i kanten så bubblar blåbären upp och det ser sådär härligt hemgjort ut ;)
- Låt stå och vila några minuter innan du ställer fram pajen! Servera med vaniljvisp, vaniljglass eller kanske vaniljsås!
Publicerat den
27 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar