- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En underbar dessert med saftiga, honungsmarinerade persikor, frusen yoghurt och krispig knäck.
Instruktioner
- Lägg ett smörpapper på en plåt och smörj det med matfett.
- Blanda socker och vatten till knäcken i en kastrull. Värm på svag värme tills sockret smälter, ca 1 minut. Höj värmen och koka upp tills sockret är gyllene, 8-10 minuter. Ta blandningen från värmen. Rör ner de grovhackade pekannötterna.
- Häll upp knäcken direkt på det smorda smörpappret. Låt knäcken svalna ordentligt, ca 30 minuter. Bryt knäcken i bitar och lägg dem åt sidan.
- Dela vaniljstången på längden. Lägg ner vaniljstången tillsammans med honung, konjak eller citron och socker i en kastrull. Värm upp på svag värme tills vätskan är genomvarm, ca 1 minut. Ta upp vaniljstången, skrapa ur de svarta kornen och rör ned dem i vätskan. Lägg i persikoskivorna och låt dem marineras i några minuter.
- Lägg persikoskivorna i 4 portionsglas, lägg på 1 kula yoghurtglass, häll på lite av såsen och strö över knäcken.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar