Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig persikodessert

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En underbar dessert med saftiga, honungsmarinerade persikor, frusen yoghurt och krispig knäck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ett smörpapper på en plåt och smörj det med matfett.
  2. Blanda socker och vatten till knäcken i en kastrull. Värm på svag värme tills sockret smälter, ca 1 minut. Höj värmen och koka upp tills sockret är gyllene, 8-10 minuter. Ta blandningen från värmen. Rör ner de grovhackade pekannötterna.
  3. Häll upp knäcken direkt på det smorda smörpappret. Låt knäcken svalna ordentligt, ca 30 minuter. Bryt knäcken i bitar och lägg dem åt sidan.
  4. Dela vaniljstången på längden. Lägg ner vaniljstången tillsammans med honung, konjak eller citron och socker i en kastrull. Värm upp på svag värme tills vätskan är genomvarm, ca 1 minut. Ta upp vaniljstången, skrapa ur de svarta kornen och rör ned dem i vätskan. Lägg i persikoskivorna och låt dem marineras i några minuter.
  5. Lägg persikoskivorna i 4 portionsglas, lägg på 1 kula yoghurtglass, häll på lite av såsen och strö över knäcken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.