Söta små klubbor i rött med äppelsmak.
Till det här receptet behöver du en sockertermometer.
Instruktioner
- Blanda vatten, socker och glukossirap i en kastrull med lock. Koka upp. När det kokat i 1-2 minuter ta bort locket och låt det koka utan lock. Obs! Rör inte om i sockerblandningen. Lägg ner en sockertermometer. När blandningen uppnått 162 grader är den klar. Låter du sockersmeten bli varmare än så är det risk att sockersmeten kristalliseras och att sockret bränns.
- Ta kastrullen från plattan och vänta någon minut tills de bildas en hinna på sockermassan. Vänd försiktigt i smakessens och hushållsfärg. Häll blandningen i färdiga klubbformar eller klicka ut på bakplåtspapper. Bäst resultat får du om du penslar formar och bakplåtspapper med ett tunt lager olja.
- Tryck i klubbpinnarna efter några minuter när blandningen börjat stelna något. Garnera klubborna.
Publicerat den
27 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar