Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckiga klubbor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Söta små klubbor i rött med äppelsmak. Till det här receptet behöver du en sockertermometer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, socker och glukossirap i en kastrull med lock. Koka upp. När det kokat i 1-2 minuter ta bort locket och låt det koka utan lock. Obs! Rör inte om i sockerblandningen. Lägg ner en sockertermometer. När blandningen uppnått 162 grader är den klar. Låter du sockersmeten bli varmare än så är det risk att sockersmeten kristalliseras och att sockret bränns.
  2. Ta kastrullen från plattan och vänta någon minut tills de bildas en hinna på sockermassan. Vänd försiktigt i smakessens och hushållsfärg. Häll blandningen i färdiga klubbformar eller klicka ut på bakplåtspapper. Bäst resultat får du om du penslar formar och bakplåtspapper med ett tunt lager olja.
  3. Tryck i klubbpinnarna efter några minuter när blandningen börjat stelna något. Garnera klubborna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.