Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckiga mandelpepparkakor

 
  • Serverar: 160-180 portioner
Skriv ut

Knapriga och knäckiga laktosfria pepparkakor. Ett tips är att röra ihop ½ dl rårörda lingon och 2 dl laktosfri mat & bakkvarg och toppa de goda pepparkakorna med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret med socker och sirap i en kastrull. Blanda övriga ingredienser i en bunke. Häll på den varma smörblandningen och knåda ihop till en lös deg. Forma till två rullar ca 25 cm långa, rulla in varje rulle i plastfolie och lägg i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Låt degen mjukna ca ½ timme i rumstemperatur. Skär den sedan i tunna skivor med vass kniv. Lägg på bakplåtspapperklädda plåtar och grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna. Låt svalna på plåten och förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.