Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig kålrabbigratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

199 kalorier per portion Härlig, mild gratäng med örter och knaprig yta. Gott till fisk, kyckling eller kotlett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala kålrabbin med kniv eller potatisskalare, skiva den tunt. Plocka och hacka örterna, spara ½ dl till senare.
  3. Lägg skivorna i en liten ugnsform, strö över örter, salt och häll på grädde. Grädda mitt i ugnen 35 minuter. Ta ut gratängen och höj värmen till 250 grader.
  4. Smula eller hacka brödet, blanda med den rivna osten och resten av örterna. Strö över blandningen över gratängen och gratinera den gyllene i ugnen 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.