Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga kanelrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kanel är torkad bark från kanelträdet. Barken mals och används sedan som smaksättare i olika maträtter och bakverk, som t ex dessa knapriga kanelrutor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett, strösocker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ägget.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten tunt i en bakpappersklädd form, ca 20x30 cm. Det är viktigt att kaksmeten breds ut så jämnt som möjligt i formen. Blir det tjockt i mitten och tunnare mot kanterna är risken stor att kanterna blir brända.
  4. Blanda kanel och socker till garneringen. Strö kanelblandningen över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skär upp kakan medan den fortfarande är varm i 30 rutor. Låt dem kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.