Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga kokoscigarrer

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En kaka som serveras som den är eller som dekoration till någon annan dessert tex pannacotta, eller till en dessertsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Smält smöret i en lite större kastrull. Tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smörblandningen. Rör ner ägget. Låt vila i kyl 30 minuter.
  3. Rulla en drygt teskedsstor degkula till ca 12 cm långa och ca ½ cm tjocka cigarrer. Lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda cigarrerna mitt i ugnen 10-12 minuter.
  4. Ta ut plåten, lägg bakplåtspapperet på arbetsbänken. Tryck ihop cigarrerna med en degskrapa medan de är varma men svalnat något. Låt cigarrerna ligga plant att kallna och stelna.
  5. Pudra dem med florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.