Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knyten med saffransgömma

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Ljuvligt goda veteknyten med saffransfyllning - mycket uppskattade!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål och rör först ut den med lite av mjölken.
  2. Tillsätt resten av mjölken, sockret, saltet och det lätt uppvispade ägget. Tillsätt hälften av mjölen. Klicka i det riktigt mjuka smöret (kör det i mikron på låg effekt någon minut om det inte är tillräckligt mjukt.)
  3. Tillsätt resten av mjölet (förutom lite som sparas till utbakningen) och arbeta degen ordentligt så att den släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk ca 1 tim.
  4. Fyllning: Blanda saffran och socker, gärna i en mortel så att färgen dras ut. Riv mandelmassan och rör ihop med saffranssockret och smöret.
  5. Kavla ut degen till en 42x28 cm stor platta. Skär 24 rutor. (1 ruta = 7x7 cm) Lägg en klick fyllning på varje ruta. Vik in snibbarna mot mitten och tryck ihop. Låt jäsa ca 30 min.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Frys in i plastpåsar när de svalnat.
  8. Garnering: Pensla de tinade knytena med smör, strö över socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.