Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Husmorsornas kök.... Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa är liksom inte bara en soppa, det är en hel trerättersmåltid i en! Receptet kommer från boken Husmorsorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kycklingen. Hacka palsternacka, rotselleri, lök och morötter i bitar.
  2. Koka upp vatten med buljongtärningen och lägg i kycklingen hel. Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon. Låt koka i ca 1 timme.
  3. Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål. De kokta grönsakerna mixar du till en puré. Sila buljongen som är kvar och låt den kallna.
  4. Såsen: Hacka dillen. Riv pepparroten. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda allt med gräddfilen.
  5. Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ut maizena med 1 dl grädde. Ner med allt i soppan. Häll ner resten av grädden och en skvätt sherry. Låt soppan få ett hastigt uppkok.
  7. Servera purén med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.