Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna provade jag att göra för några dagar sedan och blev en favorit direkt. Gästerna tyckte den var suveränt god. Blev en bakad igår också.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 220 grader. Smörj och bröa en form c:a 1 ½ liter, gärna löstagbar botten. Blanda vetemjöl och mannagryn i en skål. Rör margarin och socker vitt och pösigt. Blanda ner ägget. Rör ner mjölblandningen. Smeten blir ganska fast. Bred ut smeten i formen och lägg körsbären ovanpå i ett lager. Tryck ner dem lite i kakan. Grädda 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.