Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärskaka med lavendel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En jättegod och lättlagad kaka som man bara rör ihop. Använd färska lavendelblommor eller torkade, kan även uteslutas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur körsbären, fräs dem lätt med 1 msk matfett i en stekpanna. Ta upp dem och rör i honung och kanel. Smörj och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter. Blanda vetemjöl och bakpulver.
  3. Vispa ihop socker och ägg, rör i 1 dl matfett, lavendel och mjölblandningen. Bred ut smeten i formen och lägg i körsbären. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Strö över lite florsocker och servera kakan med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.