Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsstrudlar med kesella

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Om det inte går att få tag på färska körsbär använd frysta men låt dem rinna av ordentligt innan du blandar dem i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Rör smör och socker vitt och poröst i en vid bunke med elvisp. Rör ner äggulorna, den passerade kesellan, citronskal, kanel och gräddfil. Vänd sedan ner körsbären. Vispa äggvitorna till hårt skum i separat, absolut ren bunke med elvisp. Vänd försiktigt ner i smeten.
  2. Täck filodegsarken med plastfolie så att de inte blir torra. Lägg ett ark på ett rent bakbord och pensla med lite av det smälta smöret. Börja med att breda ut ca 2 rågade msk av fyllningen längs ena kortändan, 2 ½ cm in från kanten och sluta 2 ½ cm in från långsidorna. Vik kanten över fyllningen, rulla en gång, och vik sedan in sidorna så att fyllningen sluts in helt. Rulla ihop till en cigarr, pensla med smält smör och lägg på en plåt. Gör samma sak med de andra filodegsarken.
  3. Grädda i en 190 graders varm ugn i 20 minuter, tills degen är fast och gyllenbrun. Låt svalna något. Pudra sedan över florsocker och servera varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.