Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd med kesella

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Faktiska arbetsmoment för det här brödet är få och går snabbt. Viktigt är att brödet får jäsa till dubbel storlek första gången. Eftersom det är ett grovt bröd kan du till och med gärna arbeta ner degen efter första jäsningen och låta det jäsa igen till dubbel storlek. Då kommer aromen fram än mer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll rågmjöl och det mesta av vetemjölet i matberedarens skål. Tillsätt även smöret i klickar, salt, honung och kesella. Fördela jästen i och häll till sist i det fingervarma vattnet.
  2. Arbeta till en smidig deg, tillsätt ev mer vetemjöl. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
  3. Lägg degen direkt på en plåt med bakpapper. Tryck ut den med mjölad hand tills den täcker plåten.
  4. Skär ev. i rutor och låt jäsa övertäckt i 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°.
  5. Pensla med vatten och strö grovt rågmjöl på ytan. Grädda ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tuje 29 december 2010

    Blev mycket gott! Men hur stor långpanna har du? Mitt bröd blev inte tillräckligt högt för att skäras i skivor som på bilden, utan blev mer lagom som rutor att eventuellt dela på mitten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.