Ett lättbakat långpannebröd toppat med havregryn
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smula ner jästen i en degskål.
Tillsätt vattnet och rör tills jästen har löst sig.
Häll i oljan.
- Tillsätt övriga ingredienser utan russinen.
Arbeta degen kraftig ca 3 min i maskin eller 6 min för hand.
Tillsätt russinen mot. slutet. Arbeta degen så den blir smidig.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Häll ut degen på ett smort bakplåtspapper på en långpanna.
Bred ut degen med en slickepott eller mjölad hand.
- Strö havregryn över hela kakan och tryck till med handen.
Nagga kakan med en gaffel och skär den i rutor med en mjölad kniv.
- Låt den få jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Tills den ser lätt och porös ut.
- Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.
Låt brödet svalna på galler under bakduk.
- Skär det i rutor när det kallnat.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett gott o lättlagat bröd i långpanna som vi gillar i min familj. mvh.GerdHarriet
Gjorde detta i kväll.Mycket gott!!
De blev en långpanna till idag. He je bra.
Är det ok att frysa? Mvh Frida
Jättegott bröd. Hade aldrig provat att göra långpannebröd förut så det blev en positiv överraskning då det var så enkelt att baka och smakade så gott.Detta bröd kommer helt säkert bli en favorit hos oss. Använde grovt rågmjöl och det funkade jättebra. Tack för ett toppenrecept!