Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttälskarens pizza

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Meat Lover's Pizza - klassisk amerikansk pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelser: Gör pizzadegen enligt det recept du valt och kavla ut till lagom “långpannestorlek”. Lägg bottnen i en långpanna med bakplåtspapper under och baka av på 200°C några minuter tills den är halvfärdig och fast i konsistensen.
  2. Medan bottnen bakas strimlar du baconet och bryner det tillsammans med färsen i en stekpanna på medelvärme. Lägg upp på hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
  3. Fräs löken i en kastrull i oljan. Tillsätt tomaterna med spad och låt koka upp på medelvärme. Tillsätt den pressade vitlöken, oreganon och resten av ingredienserna till såsen.
  4. Låt puttra c:a 20 minuter tills såsen har tjocknat en aning. Mixa såsen slät med stavmixer eller i matberedare/mixer.
  5. Pizzan: Fördela såsen jämnt över bottnen. Ovanpå såsen sprider du ut osten. Därefter är det dags för färsblandningen, skinkan, salamin och lökringarna, sist garnerar du med chiliringarna. Rensa bort kärnorna först om du vill ha en mildare chilismak, den mesta hettan sitter i kärnorna och i det vita fruktköttet.
  6. Du kan, om du vill, vänta med att lägga på chilin tills pizzan är nästan klar och bara låta dem gå med de sista två-tre minuterna så att de bara blir varma utan att de tar färg och blir mjuka.
  7. Baka av i 225°C till osten har smält helt och börjar bubbla lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.