Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiffar i ugn

Köttfärsbiffar i ugn är en rätt som passar ung som gammal, vardag som till fest! Det går att variera biffarna på en mängd olika sätt, med olika typer av köttfärs och olika typer av smaksättningar. En härligt grekisk touch får köttfärsbiffarna med fetaost som tillför sälta och krämighet i biffarna. Bacon är ett annat uppskattat inslag till köttfärsbiffarna som funkar lite på samma sätt som fetaosten – smaken blir rikare och baconet som är naturligt fett, tillför också saftighet till biffarna. Det går också bra att baconlinda köttfärsbiffarna innan de åker in i ugnen. Servera med en härlig sallad, och om man så vill kokt potatis eller ugnsrostade rotfrukter.


Sätt ugnen på ca 185 grader. Blanda färsen med lite salt och peppar. Knäck äggen och rör ihop med mjölken till en fin och smidig färs. Dela upp och forma 8 biffar. Riv osten. Gör en grop och fördel...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och ströbröd, blanda alla ingredienser till en smidig färs. Forma smeten till åtta små biffar. Skala rotfrukter, rödlök och vitlök. Klyfta potatis och skär...

4

Ugn 200 grader. Blanda köttfärsen väl med ägg, skorpmjöl, ost, persilja smör och mjölk. Blanda i oregano, salt och peppar. Forma medelstora biffar. Skala och skölj potatisen och skär den i bitar....

1 h
4

Rör ihop ingredienserna till aromsmöret i förväg och låt stå i kylen några timmar. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj den i kallt vatten och torka den väl. Fördela den på ett smort, ugnssäkert f...

4

Blanda köttfärs, ägg, salt, oregano och peppar. Forma till biffar, bryn dem snabbt i smör och lägg dem i en ungsäker form. Ansa och skär svampen, stek i smör. Vispa ihop vetemjöl och mjölk och häll v...

4

Skala lök och vitlök och riv dem fint ner i färsen. Hacka koriandern. Arbeta i lök, koriander, vatten, spiskummin, salt och peppar till en smidig färs. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt v...

4

Knaperstek bacon, låt rinna av på papper, sätt ugnen på 225 g. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla, blanda ihop alla ingredienser till 4 biffar. Bryn i en stekpanna på båda sidor till fin färg o...

1 h
4

Värm ugnen till 200°C. Tvätta och skär potatisen i klyftor lägg upp potatisen i en eldfast form och blanda dem med olivolja, dragon, salt och peppar. Skala och skär rödlöken i klyftor och lägg ova...

1 h
4

Blanda färsen med ägg, mjölk, kryddor, lök, smörgåspickles, kalvfond, kryddor och ta sist i ströbröd till lagom konsistens så färsen håller ihop. Gör sedan biffar i den storleken du vill och stek u...

4

Värm ugnen till 200 grader och sätt på vatten i en stor kastrull. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Koka klyftorna lätt i ca 4 minuter, de skall fortfarande vara råa. Häll av vattnet och lägg po...

30 min
4

Blanda ingredienserna till biffarna och rulla biffar av smeten. Lägg i ugnsäker form. Blanda ingredienserna till såsen och koka upp. Slå såsen över biffarna. Garnera med mozzarella och tomat. Tilla...

30 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med grönsakerna: Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpanna...

45 min
4
2

Låt kaprisen rinna av. Arbeta färsen med salt och peppar. Rör ner ägg och potatismjöl. Hacka kaprisen fint. Blanda ner kapris och purjo i färsen, späd efterhand med mjölken tills färsen är smi...

35 min
4
2

Sätt ugnen på 200ºC. Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla ca 10 minuter. Koka potatisen. Rör färsen med salt. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt...

1 h
4

På med ugnen på 200 grader. Blanda ihop köttfärs, ägg, ströbröd, grädde, persilja, salt, peppar och en pressad vitlöksklyfta. Blanda med händerna, det tycker jag blir bäst, då kan man vara säker på...

40 min
4

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och ströbröd. Blanda samman alla ingredienser till en smidig färs. Forma smeten till 8 små biffar. Skär rotfrukterna i 2 cm stora tärningar. Tag bort kär...


Blanda nötfärs, äggulor, grädde, salt och peppar. Arbeta färsen väl. Forma 4 biffar och stek dem i smör 2-3 minuter på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225°. Kärna u...

4

Ugn 225 grader. Skala alla rotfrukter. Dela dem i bitar (ej för smått). Skär purjon och paprikorna i bitar. Lägg allt i en stor ugnsform. Blanda kalvfonden med vattnet och häll över rotfrukterna...

1 h 30 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd och vatten och låt det svälla i ca 10 minuter. Blanda ner färs, fond, salt och peppar. Skiva potatisen tunt och bred ut skivorna i en oljad stor form eller...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.