Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiffar med morot

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Jättegoda, ungarna gillar dom verkligen. (Lågt GI om man använder fulkornspasta).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna på rivjärn eller i matberedare. Blanda de rivna morötterna med köttfärsen, salt, peppar och ev fler kryddor till en jämn smet. Tillsätt olja så att smeten blir kladdig så att du sedan kan forma smeten till biffar.
  2. Stek biffarna på lite mindre än medelvärme (så att de inte blir brända) ca 5 min på varje sida tills att de blir genomstekta. Servera med kokt pasta. Gärna fullkorn för lågt GI.
  3. Vill du ha någon sås till så kan man blanda yoghurt(10%), crème fraiche/gräddfil med någon krydda man gillar t.ex. chilipulver, sambal oelek, chilisås, paprika och lite salt. Eller varför inte servera med tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.