Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med potatismos

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god och annorlunda paj med en smula sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala & hacka löken. Stek den i smör i stekpanna. Lägg i färsen & stek den tills den fått fin färg. Strö över salt, peppar & mjöl. Tillsätt tomatpuré & vatten. Koka 5 min. Smaksätt med oregano & worcestersås. Skala potatisen & skär den i bitar. Lägg ner i kokande vatten & koka dem mjuka. Häll av vattnet & mosa potatisen. Späd med mjölk till önskad konsistens. Rör ner margarin & ägg i moset. Salta, peppra. Sätt ugnen på 200C. Lägg köttfärsen i botten på en ugnssäker form. Klicka på moset så att det nästan täcker köttfärsen. Platta till ytan med en gaffel. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.
  2. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.