Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med smördegslock

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alltid gott med paj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mjöl och kuber av kallt smör tills degen börjar bli smulig. Tillsätt vattnet och kör ytterligare tills degen precis bildar en boll. Täck med plastfolie och låt vila i kyl minst 1 tim.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut hälften av pajdegen och klä en pajform med den. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i 10 min.
  3. Hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt köttfärsen och fräs ytterligare ett par minuter.
  4. Skala och riv moroten grovt. Tillsätt morot, ris, chili och 1 dl crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  5. Fyll pajskalet med köttfärsen. Vispa ihop ägg, resten av crème fraiche, mjölk och ost och häll över köttfärsen.
  6. Kavla ut resten av paj-degen. Skär ut till ett runt lock och forma några ”höstlöv” med en kniv, lägg över locket. Rulla resterande pajdeg till en lång rulle som läggs runt kanten. Platta till rullen med en gaffel runtom. Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda pajen i ca 35 min. Servera gärna med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.