- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Köttfärs kan man variera i det oändliga. Här bakar vi in den i en deg.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken, fräs den med färsen. Blanda i övriga ingredienser, avsluta med osten. Låt kallna.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner oljan och arbeta in vattnet. Kavla ut degen (använd inget bakbord som kan ta åt sig färg - färgen från gurkmejan kan vara svår att få bort) til en platta 30x40 cm.
- Lägg den kalla färsröran på mitten. Pensla kanterna med uppvispat ägg, vik ihop och lägg med skarven ner på smord plåt. Pensla med ägg och ev gurkmeja och grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
- Servera med grönsallad.
Publicerat den
16 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar