Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärssås

 
  • Serverar: 3-5 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Detta är ett recept som min mamma har fått från Italien, som hon sedan har ändrat lite på för att få fram sin egen touch.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs färsen tillsammans med den hackade löken. Pressa vitlöken ner i färsen. Krydda med lite svartpeppar. Häll ner krossade tomater i grytan och rör om. Tillsätt lagerbladen. Om köttfärsåsen ser tjock ut så späd med lite vatten. Skruva ner värmen på plattan och låt grytan småputtra under lock i 1 timme. Rör om då och då. Häll i chilisåsen, socker och de torkade kryddorna. Låt puttra i ca 2 timmar till, under lock eller med locket på sned. Rör om då och då. Smaka av med salt , svartpeppar och eventuellt mer oregano och basilika. OBS! Det är viktigt att såsen står på spisen i minst 3 timmar för att den ska bli riktigt god! ( kan också stå längre på spisen) Servera med spaghetti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.