Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos Surprise

 
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En himlagod långpannakaka. Något att pröva för dig som tänker bjuda på fredagsfika på jobbet, eller när du inviterar in släktingar till kaffe nästa gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och sockret vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt det samt mjöl och bakpulver.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i degen och grädda 25 minuter i 200 grader. Bred på hallonsylten på den varma kakan.
  3. Vispa vitorna lätt, tillsätt 3 msk socker och vispa till hårt skum. Vänd ner kakao, kokos och resten av sockret. Fyll en spritspåse och spritsa ut i zick-zackmönster om man vill, annars går det bra att breda ut med en degskrapa,och bilda små toppar av marängen.
  4. Grädda ytterligare i 20 minuter i 200 grader.
  5. Låt kakan svalna.Skär kakan i fyrkanter, 6x6 cm. Pensla med smält choklad på kanterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.