- Serverar: 15-20 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En himlagod långpannakaka.
Något att pröva för dig som tänker bjuda på fredagsfika på jobbet, eller när du inviterar in släktingar till kaffe nästa gång.
Instruktioner
- Vispa äggulor och sockret vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt det samt mjöl och bakpulver.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i degen och grädda 25 minuter i 200 grader.
Bred på hallonsylten på den varma kakan.
- Vispa vitorna lätt, tillsätt 3 msk socker och vispa till hårt skum. Vänd ner kakao, kokos och resten av sockret. Fyll en spritspåse och spritsa ut i zick-zackmönster om man vill, annars går det bra att breda ut med en degskrapa,och bilda små toppar av marängen.
- Grädda ytterligare i 20 minuter i 200 grader.
- Låt kakan svalna.Skär kakan i fyrkanter, 6x6 cm.
Pensla med smält choklad på kanterna.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar