Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokoskyckling från Malaysia

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod och saftig kycklingrätt. Mycket kokossmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Curryblad finns i välsorterade livsmedelsaffärer, eller i asiatiska livsmedelsbutiker.
  2. Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Hetta upp oljan i en stor kastrull och bräsera löken tills den är mjuk. Tillsätt vitlök, chilifrukt, kokos och gurkmeja. Rör om i en minut. Tillsätt koriander, spiskummin, citrongräs, curryblad och kokosmjölk. Blanda väl.
  3. Lägg i kycklingbitarna och blanda tills de är väl täckta med sås. Låt sjuda utan lock i 45-60 minuter eller tills kycklingen är färdig och såsen tjocknat. Servera med nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.