Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokta grisfötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till julbordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grisfötter säljs ofta kluvna, be annars att få det gjort i butiken. Skrapa grisfötterna väl och skölj noga. Lägg dem i en gryta. Mät upp och häll på vatten så att grisfötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet. Salta, koka upp och ta bort skummet. Tillsätt pepparkornen. Koka grisfötterna under lock på svag värme tills de känns möra och benen lossnar från köttet. Ungefärlig koktid är 2-3 timmar. (Koktid i tryckkokare 40-60 minuter.)
  2. Blanda saltlaken. Spola av de kokta grisfötterna i kallt vatten. Låt dem ligga i saltlaken 10-12 timmar för att få smak. (De kan sedan förvaras i kylskåp några dagar. Kan också djupfrysas

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.