Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolabitar

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket omtyckt kaka med eller utan tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 180 grader.
  2. Arbeta samman ingredienserna till botten. Tryck ut till en fyrkantig kaka 24x24 cm på bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen i knappt 20 minuter. Låt svalna.
  4. Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull och koka upp under omrörning.
  5. Sjud 4-5 minuter under ffortsatt omrörning. Låt svalna av. Bred krämen över kakan och låt kallna helt. Smält blockchokladen över vattenbad och bred den över kakan.
  6. Låt den svalna och stelna innan kakan skärs upp i bitar( trekanter)
  7. Tips: bitarna passar utmärkt som tillbehör till fruktsallad och glass.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.