Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koladröm med daimgrädde och jordgubbar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Rena godistårtan! Istället för att koka kolasås själv kan man blanda färdig kolasås på tup med grädde, créme fraiche eller matyoghurt, beroende på hur pass sött och fett man vill ha det, och använda daim till garnering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2½ timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efterhand. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt.
  2. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie.
  3. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smör och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen i 1 timme.
  4. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast med 2/3 av daimkrosset.
  5. Kossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
  6. Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.