Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolaglaserad kaffekaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.Smält smöret. Rör ut kaffepulvret i vattnet.
  3. Blanda smöret och kaffet med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det försiktigt i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda i ca 30 minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning tills glasyren tjocknat.
  6. Lägg kakan på ett fat och bred glasyr över hela kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.