Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med lingon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En lättgjord paj, som går att ta det man har hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbara kanter (ca 18 cm ).
  2. Grädda pajskalet på 200 grader i 10 minuter tills den fått fin färg.
  3. Koka upp grädden med smör och sirap. Sänk värmen och koka på svag värme 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält.
  4. Häll chokladsmeten i pajskalet och låt stelna i kyl. Dekorera pajen med lingon och servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.