Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta med daim

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här
  2. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter.
  3. Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
  4. Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.
  5. Denna smet hälls sedan av i en passande form. Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.
  6. Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten. Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder. Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.
  7. Vid servering Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.
  8. Vispa grädden och häll över den.
  9. Riv sedan lite daim som dekoration.
  10. Till barnkalaset är geléhallon ett perfekt alternativ. På sommaren är lite hallon riktigt gott. Lycka till.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • 030303 20 april 2011

    Det se Jättegott ut !!

  • 030303 20 april 2011

    Det se Jättegott ut !!

  • mmarabou 21 april 2011

    Egentagen bild? Tror du borde uppge bildkälla till TV4 i stället för de har exakt samma bild till "Kattens tårta".

  • muutrollet 21 april 2011

    Den är bara så god helt gudomlig :-)

  • Foan 23 maj 2011

    jätte smaskig men mäktig, räcker med en liten bit!

  • mikaelayr 4 oktober 2011

    Mycket god! Men söt som bara den!

  • Charlotte_E 18 januari 2012

    Nästan exakt som bananoffeé ju :)

  • annies_59 6 maj 2012

    Jättegott

  • mini08 8 oktober 2013

    Ja den här är mumsig! Men receptet kanske kommer härifrån? http://www.ica.se/recept/koladrom-med-daimgradde-och-jordgubbar-715220/ Det är åtminstone den jag har bakat. Jag tyckte det räckte med hälften av kolasåsen.

  • likis 18 maj 2015

    Inte originellt alls! Det är bara "banoffee pie" med daim! 👎

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.