Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kompott på Haverdalspäron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Päronen från Haverdal har fått mogna under långa halländska sommardagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och skär päronen i fina tärningar.
  2. Smörfräs tärningarna glansiga och tillsätt socker och päronbrännvin.
  3. Smaka av med kanel och och koka in spadet tills päronen är mjuka.
  4. Sila upp dem (ta vara på lagen) och lägg upp portioner. Toppa med en kula glass och ringla päronlag runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.