Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konjak- och limegriljerad mango

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Få desserter är både frestande och nyttiga som den här, med ljuvliga mangor smaksatta med konjak och lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera kärnan från mangon genom att dela frukten i två halvor. Skär så nära kanten som möjligt. Gör ett rutmönster i fruktköttet med en vass kniv utan att skära genom skalet. Spara gärna fruktköttet som sitter runt kärnan till något annat.
  2. Blanda konjak, socker och limesaft väl i en skål. Pensla blandningen på mangons snittytor. Använd all blandning till ett generöst lager.
  3. Hetta upp ett grilljärn på hög värme och grilla mangon med snittytan nedåt cirka två minuter tills det blir mörka linjer och mangon är genomvarm. Servera med yoghurt och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.