Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korintkakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd på "kafferep" var Korintkakor en av "Sju sorters kakor" på kakfatet. Goda tyckte vi barn...

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 175 grader. Skölj korinterna i varmt vatten. Låt dem ligga ca 30 minuter så de sväller något och blir mjukare. Torka dem väl. Blanda korinter, vetemjöl, potatismjölet, bakpulver och socker. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt ägget. Arbeta ihop allt till en deg. Trilla till små runda bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut dem med gaffel så att det bildas ett randigt eller rutigt mönster. Grädda kakorna i ugnen ca 10 minuter eller tills de har fått en svagt guldgul färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.