Det här är en rustik rätt som passar både till vardags och till fest, saftig stekt kotlett med en smakrik pytt på majrova och ljuvligt doftande vitlök.
Instruktioner
- Skala och tärna majrovorna. Koka upp vatten med salt i en gryta och lägg i majrovorna. Koka upp och koka sakta i tio minuter. Slå majrovorna i ett durkslag och låt rinna av väl.
- Kärna ur och tärna tomaterna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Ta av bladen från persiljekvistarna och hacka bladen fint.
- Salta och peppra kotletterna på båda sidor. Smält smöret i en stekpanna på stark värme och bryn kotletterna två minuter på varje sida. Minska värmen och tillsätt majrovorna. Stek fem minuter, vänd kotletterna och stek fem minuter till.
- Ta upp kotletterna ur stekpannan, lägg dem på ett varmt fat och täck med aluminiumfolie. Rör ner tomaterna i majrovorna och öka värmen. Tillsätt ca ½-1 krm socker och fräs under omrörning fem minuter. Blanda ner vitlök och persilja i stekpannan och krydda med svartpeppar. Fräs under omrörning en minut. Lägg upp grönsakerna bredvid kotletterna.
- Häll vinäger och vatten i stekpannan och skrapa loss stekrester på bottnen. Vispa ihop till en sky och häll skyn över pytten och kotletterna.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar