Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kotlettrulle med krämig fyllning.

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Här får du hela middagen på en gång! Så gott så!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort fett om du vill ha köttet magert. Köttet blir saftigare med fettet. Skär upp kotletten i ett cirkelformat snitt till en platta. Mixa basilika, vitlök och ost, tillsätt mjölk till bredbar konsistens. Bred mixen på köttet och lägg på paprika. Rulla ihop köttet från långsidan. Bind ihop med ett bomullssnöre. Bryn köttet i smör runtom till vacker färg. Skölj ur pannan med vatten och ta till vara skyn till såsen. Salta och peppra. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen i 175°, ca 25 min till 70° inner temperatur. Låt köttet vila ca 10 min innan steksnöret tas av och köttet skivas. Skyn på stekfatet silas i såsen. Koka upp sky, vatten, fond, grädde och mjöl i en kastrull under omrörning. Sjud 5 min. Tillsätt basilika. Salta och peppra. Servera med ugnstekt potatis, lök och bönor.
  2. Tips: Servera köttet kallt i tunna skivor på buffébordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.