Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Koushui ji - kyckling som vattnas i munnen

 
Skriv ut

Bjud på ris till om rätten serveras ensam.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär salladslökarna i bitar, skala och skiva ingefäran.
  2. Koka upp vatten, salladslök och ingefära i en kastrull. Lägg ner kycklingfiléerna och låt sjuda ca 10 minuter till 68 graders innertemperatur. Ta upp och låt svalna. Spara spadet.
  3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Skär kycklingfiléerna i 1 cm tjocka skivor, lägg upp på serveringsfat och häll över såsen.
  4. Garnering: Ansa och finhacka salladslöken, hacka jordnötterna. Strö det över kycklingen tillsammans med sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.