- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Servera gärna kräftorna på tidningspapper direkt på bordet - det bidrar till den rätta, ruffa inramningen!
Instruktioner
- Skär varje majskolv i tre bitar. Skala och halvera de gula lökarna. Dela vitlökarna i klyftor och skala dem. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten och skär dem i skivor.
- Skölj potatisen väl. Har de fint, tunt skal behöver de inte skalas. Lägg grönsakerna i en gryta. Tillsätt apelsinskivor, olja, socker och kryddor. Häll på vatten och porter och koka upp. Koka under lock ca 20 min.
- Låt kräftorna rinna av och lägg dem i en stor bunke. Sila av spadet från grönsakerna över kräftorna i bunken. Låt kräftorna bli varma och häll sedan bort spadet. Häll ut kräftorna och grönsaker direkt på tidningsbeklätt bord och hugg in med händerna.
Publicerat den
4 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar