Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämfylld äppelkaka med kokostopping

 
Skriv ut

Denna kaka har verkligen allt och lite till. Kommer garanterat att göra succé! Det är även gott med päron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Hacka samman alla ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, som har löstagbar kant. Degen bör gå ca 4 cm upp på kanten. Ställ formen kallt att vila i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda mördegsskalet i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  4. Fyllning: Rör samman crème fraiche, ägg, socker, citronskal och vaniljsocker. Skala, kärna ur och dela äpplena på mitten. Skär snitt i den kupiga sidan av äppelhalvorna, men inte helt igenom. Lägg ner äppelhalvorna i det förgräddade pajskalet med den kupiga sidan upp och häll fyllningen runt dessa. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan i ca 40 minuter.
  5. Kokostopping: Gör toppingen medan kakan gräddar. Blanda samman samtliga ingredienser i en liten kastrull. Värm upp under omrörning. Låt därefter massan sjuda försiktigt ett par minuter på svag värme under omrörning tills smeten blir blank och lite seg. Ta kastrullen från värmen.
  6. Ta ut kakan då fyllningen näst intill stannat, men fortfarande är lite krämig i mitten. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Klicka kokossmeten över fyllningen, men låt gärna äpplena vara synliga. Ställ åter in kakan i mitten av ugnen och grädda ca 10 minuter, eller tills kokostoppingen fått svagt gyllenbrun färg.
  7. Servera gärna äppelkakan med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.