Dessa underbara cupcakes täcks av en läcker vaniljkräm. När du tagit en tugga upptäcker du att samma fyllning döljs i mitten, det blir en dubbel njutning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en muffinsplåt som rymmer tolv muffins med pappersformar.
- Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao, bakpulver, salt, 2½ dl vatten och olja i en stor skål. Fyll formarna till en tredjedel med smet. Grädda 15-20 minuter, prova med en provsticka att de är klara. Låt muffinsen svalna.
- Gör fyllningen. Lägg mascarpone, citronskal, apelsinskal, florsocker och vaniljpulver i en stor skål och vispa ihop med en elvisp till en jämn och luftig kräm.
- Gör ett snitt med spetsen av en kniv i muffinsen. Lägg hälften av fyllningen i en sprits med lång och spetsig tyll. Stick in tyllen i snittet och fyll muffinsen med kräm.
- Bred resten av fyllningen ovanpå muffinsen. Garnera ev med riven choklad.
Publicerat den
20 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar