Denna underbara pastarätt får sin goda och fylliga smak av grönmögelost. Den är väl värd att prova!
Instruktioner
- 1 Koka den färska pastan i lätt saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av och håll den varm. Skålla tomaterna 30 sek. Skala, kärna ur och tärna tomaterna fint. Strimla baconet.
- 2 Hetta upp olivoljan i en wok eller panna. Stek baconet 2 min tills det är knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
- 3 Lägg crème fraiche i woken eller pannan och smula ner grönmögelosten. Låt ostsåsen puttra på svag värme, rör om då och då, tills osten har smält och såsen är slät. Blanda ner de tärnade tomaterna och det strimlade baconet. Vänd ner den kokta pastan och värm upp 1 min. Lägg upp ädelostpastan på 4 varma tallrikar och krydda med svartpeppar. Garnera med strimlad, färsk basilika och servera genast.
Publicerat den
11 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar