Den här nyttiga versionen av svampsoppa rekommenderas om man har problem med högt kolesterol, eftersom både svamp och vitlök anses ha blodförtunnande egenskaper.
190 kalorier per portion
11 g kolhydrat
13 g fett
9 g protein
Instruktioner
- Hacka svampen mycket fint men spara några svampar till garnering. Grovhacka löken och skär potatisen i tärningar.
Häll hälften av oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och potatis försiktigt ca 10 minuter, tills löken är genomskinlig och potatisen genomkokt.
Flytta över i en matberedare, häll i lite av buljongen och mixa till en slät blandning.
- Lägg den hackade och hela svampen tillsammans med krossad vitlök i kastrullen, häll i resten av olivoljan och låt puttra på svag värme i 5 minuter. Tillsätt resten av buljongen och koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda några minuter.
Ta upp de hela svamparna och lägg åt sidan.
- Blanda försiktigt potatisröran med créme fraiche i en stor skål. Ta soppan av värmen och tillsätt en sked het buljong i créme fraiche-blandningen under omrörning.
Fortsätt att tillsätt ytterligare några skedar buljong till blandningen och rör hela tiden.
- Häll tillbaka allt i kastrullen och blanda ordentligt. Sätt den på mycket svag värme och hetta försiktigt upp soppan.
Smaka av med salt och peppar och servera i varma skålar.
Garnera varje skål med ett par hela svampar.
Publicerat den
11 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar