Färsk dragon ger champinjonsoppan en läcker smak och de knapriga krutongerna förhöjer smakupplevelsen ytterligare. En perfekt förrätt.
Instruktioner
- Smält smöret i en stor kastrull på medelvärme. Stek löken och vitlöken cirka två minuter. Tillsätt svampen och stek cirka fem minuter. Lägg på locket och låt steka på låg värme tio minuter, rör om då och då.
- Rör ner mjölet och stek en minut under omrörning. Häll i buljongen, lite i taget. Koka upp och tillsätt lagerbladen. Lägg på locket och låt sjuda 20 minuter, rör om då och då.
- Skär av brödkanterna och släng dem. Skär brödet i 1 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödet två-tre minuter tills gyllene. Ställ krutongerna åt sidan.
- Ta bort soppan från värmen, ta av locket och låt svalna fem minuter. Fiska upp lagerbladen och släng dem. Häll soppan i en mixer och mixa tills den är jämn och slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt grädde, dragon och svartpeppar och värm upp. Smaka av med salt. Portionera upp i djupa tallrikar, strö över krutongerna och servera soppan varm.
Publicerat den
22 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar