Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig champinjonsoppa med smak av dragon

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Färsk dragon ger champinjonsoppan en läcker smak och de knapriga krutongerna förhöjer smakupplevelsen ytterligare. En perfekt förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor kastrull på medelvärme. Stek löken och vitlöken cirka två minuter. Tillsätt svampen och stek cirka fem minuter. Lägg på locket och låt steka på låg värme tio minuter, rör om då och då.
  2. Rör ner mjölet och stek en minut under omrörning. Häll i buljongen, lite i taget. Koka upp och tillsätt lagerbladen. Lägg på locket och låt sjuda 20 minuter, rör om då och då.
  3. Skär av brödkanterna och släng dem. Skär brödet i 1 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödet två-tre minuter tills gyllene. Ställ krutongerna åt sidan.
  4. Ta bort soppan från värmen, ta av locket och låt svalna fem minuter. Fiska upp lagerbladen och släng dem. Häll soppan i en mixer och mixa tills den är jämn och slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt grädde, dragon och svartpeppar och värm upp. Smaka av med salt. Portionera upp i djupa tallrikar, strö över krutongerna och servera soppan varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.