Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig majssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Len soppa med lite chilisting och krispiga tortillachips.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skala och hacka löken. Skala selleri och potatis, skär i tärningar. Finhacka chilin. Fräs lök, rotfrukter och chili i smöret. Tillsätt vatten, fond och majskorn. Låt soppan småkoka ca 10 minuter tills rotfrukterna känns mjuka.
  3. Mixa soppan slät i matberedare eller med en stavmixer. Häll tillbaks soppan i kastrullen, låt koka upp och tillsätt grädden. Värm och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Värm chipsen 5 minuter i ugnen. Krossa några av dem grovt och strö dem i soppan vid serveringen. Servera resten av chipsen bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.