Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig svamppasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Höstens svamp får bilda sällskap med en härligt krämig pasta på vitt vin, grädde och spenat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skiva svampen. Fräs den i 2 msk smör i en stor stekpanna tills vätskan ångats bort. Krydda svampen med ½ tsk salt och lägg åt sidan.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i 2 msk smör i en stekpanna någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ner till ca hälften återstår. Tillsätt grädde och finhackad timjan. Låt småkoka 3-5 minuter.
  4. Lägg spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka någon minut. Häll av pastan men spara ca 2 dl av pastavattnet.
  5. Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och finriven parmesanost i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen "klibbar" fast på pastan, ca 1 minut.
  6. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.