Höstens svamp får bilda sällskap med en härligt krämig pasta på vitt vin, grädde och spenat.
Instruktioner
- Ansa och skiva svampen. Fräs den i 2 msk smör i en stor stekpanna tills vätskan ångats bort. Krydda svampen med ½ tsk salt och lägg åt sidan.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i 2 msk smör i en stekpanna någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ner till ca hälften återstår. Tillsätt grädde och finhackad timjan.
Låt småkoka 3-5 minuter.
- Lägg spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka någon minut. Häll av pastan men spara ca 2 dl av pastavattnet.
- Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och finriven parmesanost i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen "klibbar" fast på pastan, ca 1 minut.
- Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Servera genast!
Publicerat den
24 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar