Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig blåbärskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett gammal recept som håller än

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en djup, rund bakform ca 20 cm i diameter lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Sprid ut hasselnötterna på en bakplåt och ugnsrosta dem i 5-10 minuter, eller tills de är lått gyllenbruna. Lägg hasselnötterna i en kökshandduk och gnid ordentligt så att skalet lossnar. Hacka nötterna grovt. Mixa mjöl, bakpulver, kanel, 1 3/4 dl råsocker, smör och hälften av hasselnötterna i en matberedare i korta intervaller tills allt är finhackat.
  3. Tillsätt äggen och mixa tills allt är ordentligt blandat. Tryck ut hälften av blandningen i botten på bakformen, och täck med ett lager sylt.
  4. Knåda in resten av hasselnötterna i den överblivna degen, och tryck ut degen i en jämnt lager ovanpå sylten. Strö över extra socker och grädda i 50 minuter, eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i formen i 15 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt. Garnera eventuellt med färska blåbär och servera med vispgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.