- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett gammal recept som håller än
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en djup, rund bakform ca 20 cm i diameter lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
- Sprid ut hasselnötterna på en bakplåt och ugnsrosta dem i 5-10 minuter, eller tills de är lått gyllenbruna. Lägg hasselnötterna i en kökshandduk och gnid ordentligt så att skalet lossnar. Hacka nötterna grovt.
Mixa mjöl, bakpulver, kanel, 1 3/4 dl råsocker, smör och hälften av hasselnötterna i en matberedare i korta intervaller tills allt är finhackat.
- Tillsätt äggen och mixa tills allt är ordentligt blandat. Tryck ut hälften av blandningen i botten på bakformen, och täck med ett lager sylt.
- Knåda in resten av hasselnötterna i den överblivna degen, och tryck ut degen i en jämnt lager ovanpå sylten.
Strö över extra socker och grädda i 50 minuter, eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig.
Låt kakan vila i formen i 15 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt.
Garnera eventuellt med färska blåbär och servera med vispgrädde.
Publicerat den
17 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar