Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig chokladtryffel

 
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Enkel att göra, lyxig och fantastiskt beroendeframkallande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i smör.
  2. Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i grädden. Rör om tills all choklad är smält. Tillsätt önskad mängd puffat ris (ca 1 dl). Täck botten av en fyrkantig plastbunke (ca 20x30 cm) med ett tjockt lager kakao. Häll chokladsmeten över kakaolagret, sätt på locket till plastbunken och ställ in i frysen.
  3. Efter ca 6 timmar när chokladmassan är fast skär du chokladmassan i rutor (fortfarande i platsbunken), sätter på locket och skakar runt bitarna i kakaon. På det sättet slipper du rulla tryfflarna.
  4. Lägg tryfflarna i en spagettisil eller liknande och skaka bort överflödig kakao. Förvara tryfflarna i en fin burk i frysen - alltid redo om det kommer gäster!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.