Enkel att göra, lyxig och fantastiskt beroendeframkallande!
Instruktioner
- Koka upp grädden.
Ta bort kastrullen från plattan.
Lägg i smör.
- Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i grädden.
Rör om tills all choklad är smält.
Tillsätt önskad mängd puffat ris (ca 1 dl).
Täck botten av en fyrkantig plastbunke (ca 20x30 cm) med ett tjockt lager kakao.
Häll chokladsmeten över kakaolagret, sätt på locket till plastbunken och ställ in i frysen.
- Efter ca 6 timmar när chokladmassan är fast skär du chokladmassan i rutor (fortfarande i platsbunken), sätter på locket och skakar runt bitarna i kakaon. På det sättet slipper du rulla tryfflarna.
- Lägg tryfflarna i en spagettisil eller liknande och skaka bort överflödig kakao.
Förvara tryfflarna i en fin burk i frysen - alltid redo om det kommer gäster!
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar