Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig nötpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett måste för nötälskaren, underbar mumsbit efter söndagsmiddagen, kanske.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka snabbt ihop mjöl, socker och smör. Tillsätt ägget och vattnet, till en pajdeg. Vila degen kallt i en timme. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten/kant som är ungeför 23 cm i diameter. Håll kanterna på plats med ugnsfolie eller okokta gula ärtor för att förhindra att kanterna rasar ner under förgräddningen. Förgrädda på nedersta falsen i 15 minuter. Ta försiktigt bort folien eller ärtorna. Låt svalna under tiden som du gör iordning fyllningen.
  2. Fyllning: Smält sockret och vattnet i en tjockbottnad kastrull, tills det blir ljust, ljust brunfärgat. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt nötter, sirap och grädde, låt svalna något. Blanda ner choklad hacket. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.