- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett måste för nötälskaren, underbar mumsbit efter söndagsmiddagen, kanske.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka snabbt ihop mjöl, socker och smör. Tillsätt ägget och vattnet, till en pajdeg. Vila degen kallt i en timme. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten/kant som är ungeför 23 cm i diameter. Håll kanterna på plats med ugnsfolie eller okokta gula ärtor för att förhindra att kanterna rasar ner under förgräddningen. Förgrädda på nedersta falsen i 15 minuter. Ta försiktigt bort folien eller ärtorna. Låt svalna under tiden som du gör iordning fyllningen.
- Fyllning:
Smält sockret och vattnet i en tjockbottnad kastrull, tills det blir ljust, ljust brunfärgat. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt nötter, sirap och grädde, låt svalna något. Blanda ner choklad hacket. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar